Bantarbruttan... Ska det vara jag?

Hmmm, jag smakar på ordet. Bantarbruttan. Gud, så löjligt. Egentligen är bantning skitdumt, jag vet. Men nu har jag blivit så missnöjd med att se mig själv så det är just bantning jag måste ta till. Eller rättare sagt så måste jag dra ner på mitt sockerintag. Det kanske inte är att banta? Nåja, jag känner att det här med att blogga kanske kan hjälpa mig på vägen. Mest för att få "skriva av mig" men kanske också för att kunna få lite hjälp och stöttning på vägen? Det visar sig.

Idag började jag hur som helst dagen med en tallrik fil med banan och mysli. (Hur fan får man fram u med prickar på min nya dator??) Jag har hittills, två timmar efter frukost varit farligt nära att baka kladdkaka. Hur sjukt är inte det? Kanske har jag någon form av ätstörning? Kan utan svårighet käka en kladdkaka eller fem kanelbullar och en dricka en halvliter cola light utan att ens tänka på det. Som nåt slags snacks. Sjukt var ordet. Nån som känner igen sig? Jag hoppar ofta över mat när jag är ensam hemma för att istället käka typ en rulle med Ballerina-kex. Det är det betendet jag ska försöka ändra på. Det är det betendet jag MÅSTE ändra på.

Ska ta en bild senare idag på min underklädesbeklädda kropp. Tippar på att jag väger runt 75 kilo, eller jag väger nog säkert 76. Batterierna till vågen är slut. Måste komma ihåg att köpa nya. Hur som helst, bilden som jag lägger in ska funka som nån slags motovation för mig. Varje gång jag känner ett sug att smälla i mig socker ska jag titta på bilden och förfasas. Meningen är att jag ska lägga in nya bilder med resans gång och förhoppningsvis, framåt jul kunna börja känna mig mindre missnöjd med kroppen jag tittar på. Hur mycket kan man gå ner fram till jul? Ska cykla varje dag för att undvika att bli sladdrig. Är 10-11 kilo att ta i? Hoppas inte, ska sikta på det. Det är nu exakt tio veckor och tre dagar kvar till julafton. Om jag väger 65 kilo på julafton är jag nöjd med mitt delmål. Obeservera delmål. Mitt mål är 60 kilo och en fast kropp! Sätter upp nya delmål runt jul. Nu siktar jag på 65 kilo till jul. DET SKA GÅ! Heja mig!

Jag vill poängtera att jag på inget vis vill hetsa någon att banta eller att sträva mot att bli supersmal. Jag skriver den här bloggen för att jag har låtit mig gå upp rätt mycket i vikt och bli slapp och degig i kroppen. Jag vill kunna motivera och motiveras av andra, men utan hets och med sunt förnuft.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0